Kokeilussa Lauttasaaren kiinalaiset ravintolat (osa 1): Long River

Melkein 12 vuotta Helsingin Lauttasaaressa asuneena emme ole kertaakaan asioineet yhdessäkään saaren kiinalaisista ravintoloista. Se asia tulee muuttumaan. Tarkoituksenamme on maistella jokaisen ravintolan antia ja löytää niistä parhain. Kyseinen kokeilu tullaan suorittamaan take-away muodossa eli haemme ruoan kotiin syötäväksi. Aiomme valita kustakin ravintolasta kaksi eri annosta: toisen possua (mielellään hapanimeläkastikkeessa), toisen kanaa (mielellään ananaksella). Eli haussa ovat miedot, mutta maukkaat ateriat!

Ensimmäisenä kokeiluvuorossa oli Isokaarella sijaitseva kiinalainen ravintola Long River. Listalta valittiin possua hapanimeläkastikkeessa ja kanaa ananaksella. Kummallakin annoksella oli hintaa 10€, mutta kotiin vietävistä annoksista saa heillä -10% alennuksen, joten lopullinen hinta valinnoillamme oli 9€/annos. Annokset oli pakattu muovirasioihin, joissa luki teksti, että ne voi laittaa mikroon uudelleenlämmitystä varten.

  • Possu hapanimeläkastikkeessa oli pettymys. Porsaanliha oli tumman väristä ja sitkeää. Lihaa oli kuitenkin todella paljon (mikä oli harmi, sillä se ei ollut kovin syötävää) ja kastike oli maukasta. Emme jatkossa valitsisi tätä annosta listalta. Arvostelu: 2 / 5
  • Kana ananaksen kera oli hyvä valinta. Kana oli todella pehmeää ja kastike maukasta. Harmillisesti lihaa oli kuitenkin vähemmän puoleisesti. Arvostelu: 3.5 / 5
  • Riisistä ei ole ihmeellistä sanottavaa. Ihan perusriisiä. Ei makuja, hieman puuroutunut.

Annokset tuntuivat kookkailta. Riisistä meillä jäi puolet syömättä, samoin liha-annoksista jäi iso osa syömättä. Tuumimme, että periaatteessa pärjäisimme jatkossa yhdellä annoksella. Ainoa ongelma tässä olisi se, että jos esim. kana-annoksessa olisi seuraavallakin kerralla yhtä vähän lihaa, niin silloin se ei olisi riittävä meille.

Ja paikka löytyy osoitteesta: Long River, Isokaari 44
Ravintolan aukioloajat: ma-pe 11-22, la-su 12-22

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Candles-kynttilälaatikko

Kaunis "Happiness is Homemade"

Wilfa HUE-6B ilmankostutin